Vesieristetarkastus sertifioidulta ammattilaiselta


Vesieristetarkastus on tärkeä vaihe märkätilojen rakentamisessa tai korjaamisessa. Tarkastustyön aikana varmistetaan oikea rakennustapa, vesieristeen asennus ja paksuus, käytetyt materiaalit sekä urakoitsijan työ vesieristeen osalta. Sertifioidut märkätilavalvojamme tekevät vesieristetarkistuksia rakennus- ja kiinteistöalan yrityksille ja julkiselle sektorille.

 

Ammattilaisillamme on VTT:n sertifiointi (VTT-C-20519-27-14) sekä pitkä kokemus vesivahinko ja kosteusvauriokartoituksista. Teemme vedeneristetarkastuksia jatkuvasti. Olemme tunnettuja asiantuntijoistamme ja nopeudestamme. Vesieristetarkastus sisältää vähintään kolme käyntiä urakkakohteessa. 

Vesieristetarkastus sisältää:

 

Pohjatöiden tarkistus:
Tarkistetaan pintojen suoruus ja kallistukset, tarkistetaan pintojen puhtaus ja lujuus, mitataan valettujen ja tasoitettujen pintojen kosteus. Pintamittaus sisältyy vesieristetarkistukseen. Porareikämittauksen suorittaa Suomen Kuivaustekniikka Oy ja se laskutetaan erikseen.

 

Seinän vesieristeen tarkistus:

Tarkistetaan läpivientien, katon ja nurkkien asianmukainen vedeneristäminen. Otetaan koepalat ja varmistetaan pohja-aineen käyttö sekä kalvoaineen paksuus

 

Lattian vesieristeen tarkastus: (seinän laatoittamisen jälkeen); 
Tarkistetaan ja mitataan kynnyksien, kaivojen ja nurkkien vedeneristäminen. Otetaan koepaloja ja varmistetaan pohjusteaineen käyttö sekä kalvopaksuus.

 

Jos tarkistusten yhteydessä havaitaan korjattavia työvaiheita, korjataan ne seuraavaan tarkistuskertaan mennessä kunnes vesieriste on asianmukaisesti tehty. Mahdollisista lisäkäynneistä veloitetaan erikseen.

 

Loppuraportti:

Tehdään todistukseksi vesieristeen tarkistuksesta ja asianmukaisesta toteutuksesta kirjallisesti. Dokumentissa on kirjattuna projektin tarkistusten vaiheet valokuvina sekä selostuksina.

 

Kysy meiltä tarjous vesieristetarkastuksista. Asiantuntijatiimimme palvelee mielellään. Ota yhteyttä! 

 

 

Näin onnistut vesieristetarkastus -aikatauluissa! 

1. Suunnittele märkätilaprojektin aikataulu. Ota yhteyttä vesieristetarkastuksen tekijään ja sovi projektin aikataulu. Soita numeroon 020 743 5030 tai lähetä sähköpostia Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

2. Tutustu käytettäviin materiaaleihin, varmista niiden soveltuvuus rakennuskohteeseen ja että käytettävät materiaalit ovat samaa vedeneristysjärjestelmää.

 

3. Varmista että pinnoitettavan pinnan suhteellinen kosteus (RH) on tarpeeksi alhainen pinnoitusta varten. Tutustu käytettävien pinnoitusmateriaalien käyttöohjeisiin. Tarvittaessa voit tilata erikseen porareikämittauksen tai pintakosteusmittauksen Suomen Kuivaustekniikasta.

 

4. Kun tiedät koska mahdolliset purkutyöt on tehty ja pohjatyöt ovat valmiit, soita vesieristetarkastajalle ja sovi pohjatöiden tarkistuskäynti hyvissä ajoin, viimeistään 2 työpäivää ennen tarkistusajankohtaa.

 

5. Kun tiedät koska seinien vesieristys on valmis, ota yhteyttä tarkastajaan viimeistään 2 työpäivää ennen tarkistusajankohtaa.

 

6. Kun lattian vesieristeen valmistumisajankohta on tiedossa, tilaa lattian vesieristyksen tarkastus viimeistään 2 työpäivää ennen tarvittavaa tarkastusta.

 

7. Loppuraportti on vesieristetarkistuksista käytössäsi viimeistään viiden työpäivän sisällä hyväksyttyjen tarkistusten jälkeen.