Märkätilavalvonta ja vesieristetarkastus

Kaikissa märkätilojen rakennustöissä tarvitaan märkätilavalvoja huolehtimaan märkätilan rakennustöiden valvonnasta ja kiinteistön omistajan eduista. Valvonnalla pyritään mm. estämään myöhemmät riidat ja ongelmat, joita mahdolliset virheet rakennusaikana aiheuttavat. Märkätilaremonttia valmistellessa kannattaa varmistaa että käytettävä urakoitsija on VTT:n sertifioima vedeneristysammattilainen ja että tiedossa on VTT:n suosittelemat rakennustavat märkätilojen osalta. Tarkista, että vedeneristäjäsi on VTT:n hyväksymä toimija täältä.

 

Kaikki märkätilavalvonta ammattilaisemme ovat VTT:n sertifioimia (VTT-C-20519-27-14). Koulutukseltaan valvojamme ovat rakennusmestareita tai -insinöörejä. Olemme valvoneet satoja märkätiloja ja kaikilla märkätilavalvojillamme on yli 10 vuoden kokemus valvontatöistä. Olemme tunnettuja tarkkuudestamme, hyvin tehty valvontatyö on osakkaan ja kiinteistöosakeyhtiön etu tulevaisuuttakin ajatellen.

Suomen Kuivaustekniikan märkätilan valvontatyö sisältää vähintään 6 käyntiä rakennuskohteessa. Jokaisen käynnin yhteydessä tehdään tarpeellinen dokumentaatio märkätilavalvontatyön taltioimiseksi mahdolisimman tarkkaan. Näin pystytään myöhemmin katsomaan luotettavasti kuinka urakoitisija on tehnyt työnsä ja mitä materiaaleja urakan aikana on käytetty. 

Märkätilavalvonta -työmme sisältää:

 • Aloituspalaveri; käymme lävitse Teidän ja urakoitsijan kanssa urakan toteutuksen sekä aikataulun

 • Purkutarkistus; selvitetään asbestiselvityksen tarve ennen purkamista sekä mitataan rakenteden kosteudet, kartoitetaan mahdolliset aikaisemmat vauriot

 • Pohjatöiden tarkistus; Tarkistetaan pintojen suoruus ja kallistukset, tarkistetaan pintojen puhtaus ja lujuus, mitataan valettujen ja tasoitettujen pintojen kosteus

 • Seinän vesieristeen tarkistus; Tarkistetaan läpivientien, katon ja nurkkien asianmukainen vedeneristäminen. Otetaan koepalat ja varmistetaan pohja-aineen käyttö sekä kalvoaineen paksuus

 • Lattian vesieristeen tarkistus (seinän laatoittamisen jälkeen);
  Tarkistetaan ja mitataan kynnyksien, kaivojen ja nurkkien vedeneristäminen. Otetaan koepaloja ja varmistetaan pohjusteaineen käyttö sekä kalvopaksuus.

 • Lopputarkistus; Tarkistetaan, että kylpyhuone on tehty suunnitelmien mukaisesti ja laadukaasti

 • Loppuraportti; Tehdään todistukseksi märkätilojen asianmukaisesta toteutuksesta kirjallisesti. Dokumentissa on kirjattuna projektin tarkistusten vaiheet valokuvina sekä selostuksina. 

  Jos tarvitset märkätilavalvonta- tai vesieristetarkistus -palveluita alkavassa tai keskeneräisessä rakennusprojektissa, ota meihin yhteyttä. Asiantuntijamme pystyvät palvelemaan laajoissa projekteissa sekä haastavissakin rakennusprojekti tilanteissa.  
  Pyydä meiltä tarjous märkätilavalvontatöistä tästä!

  J
  os tarvitsen vain vesieristetarkastusta, tutustu tarkastuspalveluumme tästä!